Nederlands Taalbudget


Om goed en veilig je werk te kunnen doen is een goede beheersing van de Nederlandse taal erg belangrijk. Voor laaggeletterden, veel arbeidsmigranten, statushouders en uitzendkrachten met een Nederlandse taalbarrière is een opleiding Nederlands nodig om breder en duurzaam inzetbaar te zijn.

Daarnaast is een goede beheersing van de Nederlandse taal voor iedereen belangrijk om de basis veiligheidsregels te kunnen lezen en begrijpen. Om uitzendkrachten die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen de kans te geven hun Nederlandse taal te verbeteren introduceren wij het Nederlands Taalbudget.

Het Nederlands Taalbudget is een tegemoetkoming van maximaal €1500 (excl. btw) in de opleidingskosten die gemaakt worden om de uitzendkracht de Nederlandse taal machtig te worden. De opleiding mag een 1 op 1 training zijn of een groepstraject. De opleiding heeft als doel het vergroten van de kennis van de Nederlandse taal op de werkvloer.

Dit budget is bedoeld voor de opleidingen die normaal gesproken niet worden ingezet door de uitzendorganisatie of opdrachtgever. Het is dus niet mogelijk het Nederlands Taalbudget te gebruiken voor een opleiding die de uitzendkracht sowieso aangeboden krijgt door de uitzendorganisatie.

•  De algemene bepalingen en voorwaarden.
•  De handleiding voor het gebruik van dit portal.
 
Voorwaarden in het kort:
De uitzendkracht voldoet aan de volgende voorwaarden:

•  De uitzendkracht is werkzaam in
    Fase A-B | Fase 1-2-3.
•  De uitzendkracht heeft een matige beheersing
   van de Nederlandse taal en heeft een verdieping
   nodig om zijn werk veilig uit te kunnen voeren
Lees hier de complete voorwaarden 2022
Lees hier de complete voorwaarden 2023
Account aanmaken / inloggen
Aanvragen
DeclarerenBezig met laden een ogenblik geduld a.u.b.